sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Labra tutkii ja oivaltaa

Kirsti Doukaksen maljakko Swarovskille

Unioninkadulla on taas uutta nähtävää. Kalevala Korun 75-vuotisjuhlavuoden ja myös Helsingin World Design Capital 2012 -vuoden viimeinen näyttely myymälässämme on muotoilija Kirsti Doukaksen Labra.

Kirsti Doukas, kultaseppä ja taiteen maisteri, on monien rakastettujen Kalevala Korujen suunnittelija, tunnetuimpina ehkä Vanamo ja Naisen ääni sekä Kulttuurivaikuttajat-sarja, joka tänä syksynä sai viimeisen osansa Aurora Karamzinin inspiroimasta sarjasta. Siitä kertoilinkin vähän jo aimmin täällä.

Hän on kuitenkin myös paljon muuta kuin korujen muotoilija. Aihepiiriltään laaja Labra osoittaa Kirsti Doukaksen monipuolisuuden ja on mielenkiintoinen jo pelkästään senkin vuoksi. 

Erityistä huomiota Labra-näyttelyssä kannattaa kiinnittää siihen, että vaikka muun muassa muotoilun valtionpalkinnon vuonna 2006 saneella taiteilijalla olisi valtavasti materiaalia myös retsospektiivseen näyttelyyn, on Labra koottu Kirstin tuoreista töistä. Lähes kaikki niistä ovat uniikkeja, mutta monissa on kuitenkin samalla tutkittu sarjavalmistuksen elementtejä ja uuden teknologian mahdollisuuksia. 

Tutkiva, pohdiskeleva ja utelias lähestymistapa muotoiluun ilmenee kaikkein selvimmin harmonisessa korutaiteen, tilataiteen ja kuvanveiston rajapinnoilla liikkuvassa teoksessa 1 Kor 13:13.

Tätä teosta voi todella hyvällä syyllä kutsua kryptiseksi - mutta minkä vuoksi - se selviää käymällä paikan päällä!
Kirsti Doukas: Labra
Unioninkatu 25, Helsinki
uudenvuodenaattoon asti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti