sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Syksyllä minusta on mukavaaTämä on ensimmäinen blogini tällä palstalla, mutta kultaseppä on tehnyt tunnustuksiaan jo aiemminkin, viime keväänä toisaalla. Ihan ensimmäiseksi lienee joka tapauksessa asiaankuuluvaa esitellä itsensä:

Olen Saija Saarela, 40-vuotias kahden tytön äiti ja ammatiltani kultaseppä, mitä kutsumusta toteutan  Kalevala Koru Oy:ssä Helsingissä.  Toimenkuvaani kuuluu pääasiassa kultakorujen valmistusta, mutta sen ohella teen tai olen tehnyt melkein kaikkea muutakin mahdollista koruihin liittyvää alkaen suunnittelusta päätyen tarvittaessa aina pakkaamiseen asti. Mm. Siivet-korusarja, Jussi-puukkokoru ja Elämänlangat-surunappi ovat Kalevala Korulle suunnittelemiani malleja.

Vapaa-ajanharrastuksiksi voisin mainita ne normaalit ("luen, teen käsitöitä"), mutta umpitylsäksi leimautumisen pelossa taidan jättää sen tekemättä. Kovin avantgardistiseksi en siltikään yllä kun kerron, että työ, ihmissuhteet ja ihan tavallinen arki ovat ne, joista elämäniloni ammennan.

Vaikkei suuren suurille eikä ihmeen ihmeellisille harrastuksille juuri nyt liikene aikaa, on maailmanmenossa ilmiöineen silti ihmettelemistä yllin kyllin. TV:n katselua en harrasta ollenkaan, vaikka sen mahdollistava toosa kotoa löytyykin. Jos tilaisuus tarjoutuu, niin tongin mielelläni pihatöissä tai kuljeskelen metsässä, muka sienten tai marjojen toivossa, mutta enemmän oikeasti kuitenkin katselemassa, kuuntelemassa ja haistelemassa. Ja toisaalta taas jokapäiväinen kaupunkivilinä kotikulmilla on mielenkiintoista seurattavaa sekin. Lähes suuntavaistottomalle se on myös huomattavasti turvallisempaa kuin puolen hehtaarin metsään eksyminen. Sekin minulta onnistuu, uskokaa vain.

Tulevissa kirjoituksissani aikomuksenani on käsitellä jollakin tapaa koruihin liittyviä asioita, mutta saattaa olla, että lipsahdan ihan muihinkin aiheisiin, riippuen vähän siitä mikä kulloinkin on päällimmäisenä mielessä. Ihan erityisen ilahduttavaa olisi, jos Te, arvoisat - ja toivottavasti runsaslukuiset - lukijat innostuisitte osallistumaan blogiin  kyselemällä, kommentoimalla ja keskustelemalla. Saattaisi aihepiirikin pysyä paremmin asialinjoilla sillä tavalla!


Reipasta alkanutta syksyä, tapaamisiin

Saija

PS. Otsikko on lainattu Väinö Kirstinän runosta Arvostelma, joka jostain syystä tänään pyörii mielessäni:

"Kesällä minusta on mukavaa.
Talvella minusta on mukavaa.
Syksyllä minusta on mukavaa.
Toukokuussa minusta on mukavaa..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti