sunnuntai 18. elokuuta 2013

Paluun aikaa




Valmistumassa lenkkejä kultalangasta.

Vaikka kesä luonnollisesti (eikö niin!) jatkuu vielä kauan, alkaa lomakausi hiljalleen olla ohi. Tämäkin seppä palasi viikko sitten jälleen työnsä ääreen taas montaa kokemusta rikkaampana. Osan olisin voinut hyvin jättää kokemattakin, kuten noidannuolen, joka pudotti aikuisen naisen jalattomaan tilaan kesken rennon tyylikkääksi tarkoitetun satamaantulon vilkkaimman turistihyörinän keskellä. Olepa siinä sitten muina naisina kolmin kerroin kippurassa, tuskanhiki otsalla tutkivinasi laiturin pintastruktuuria. Silti eniten kärsi luonnollisesti perheen nuoriso äärimmäisten häpeäntuntojen kourissa. "Siis onks sun PAKKO? Toi on NIIN NOLOO!"

Loman jälkeen on aina vähän outoa tulla takaisin. Heinäkuussa meitä oli työpaikalla kourallinen. Hajanaisia työn ääniä kuului sieltä sun täältä salissa, tila tuntui isolta ja tyhjältä. Elokuussa on jo toista. Kilkatus ja kalkatus, puhina ja tohina täyttää joka kolkan. Syksyn uutuuksia tehdään jo kuumeisesti. On aika tarttua uusiin töihin ja opetella niiden tekeminen. 


Ensin leimaus. Sitten mitoitetaan oikea pituus.
Sormuksia on aina mukava valmistaa. Niiden tekeminen on sepän perustyötä. Vaiheet muistuttavat usein eri malleissa toisiaan, mutta kaikissa on silti omat pikku jipponsa.

 
Sormusauhiot odottavat sievästi rivissä juottamistaan.

 Omat työkalut istuvat taas tutusti käteen. Vähän kesänkuulumisten vaihtoa työkavereiden kanssa, rusketuksesta ja lomailmoista kommentointia. "Mitä uutta? Kuinka lasten koulut, opiskelut..?" Pian tuntuu, kuin ei pois olisi ollutkaan. 

Juottamisen jälkeen sormuksia odottaa vielä monen monta työvaihetta
Työpöytä kaipaisi suursiivousta, ihan kuten ennen lomaakin. Nytkään ei vain vaikuta olevan siihen sopiva hetki. Noh, sellaista sattuu. Sen sijaan nyt on juuri oikea hetki ottaa käyttöön pari tarpeellista pikku kipposta. Tokihan meillä pieniä astioita tarvitaan ihan käytännön syistä, kuten myös keittiösieniä, hammasharjoja, mehiläisvahaa ja jääpalarasioita, vain muutamia sovelluksia mainitakseni. Mutta nämä sulostukset tarvitsen ennen kaikkea arkea kaunistamaan:


Leivosvuoat helmille ja kultasydämille. Näistä tulee ihan pakostikin hyvälle mielelle ja hymysuiseksi!

Mukavia innovaatioita arjen söpöstyttämiseen & energistä loppukesää!

Toivottaa
Saija